Мінкульт озвучив кількість заброньованих працівників культури та медіа

Наразі за поданням Міністерства культури та інформполітики статус заброньованих по всій країні мають 1150 працівників сфери культури та трохи більше 700 працівників медіа.

Про це відомство повідомило у вівторок, 9 квітня.

“Станом на сьогодні за поданням МКІП статус заброньованих по всій країні отримали лише 1150 працівників сфери культури та трохи більше 700 медійників”, – йдеться в повідомленні.

У міністерстві наголосили, що після отримання статусу критично важливого заклад надає список військовозобов’язаних, які пропонуються до бронювання на період воєнного стану.

“Кількість таких осіб не може перевищувати 50% від загальної кількості військовозобовʼязаних працівників підприємства”, – сказано у повідомленні. Після цього матеріали щодо бронювання направляються для погодження до Генерального штабу ЗСУ, але остаточне рішення про бронювання по кожній окремій особі приймає Мінекономіки.

В МКІП наголосили, що “від дати прийняття Порядку бронювання понад рік тому, він не зазнав жодних змін”.

“Можливо не зовсім правильно називати заклади культури критично важливими для функціонування економіки підприємствами. Правильно було б їх  назвати критично важливими для нашого життя, духовної стійкості та опору”, – заявили у міністерстві.

Передісторія:

У понеділок, 8 квітня, стало відомо, що у Міністерстві культури каналам, які беруть участь у телемарафоні “Єдині новини”, підтвердили статус критично важливих для функціонування економіки й забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.
Також Мінкульт підтвердив такий статус українським циркам. Пізніше виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв заявив, що хейт навколо теми бронювання працівників сфери культури та медіа — прояв неповаги до тих, хто чесно та якісно виконує свою роботу.

Читайте також:
Недовіра до телемарафону серед українців перевищила довіру до нього, – соціологія

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна