Росіяни почали встановлювати на танки нові комплекси РЕБ, — DeepState

На російських танках помічено нові комплекси РЕБ.

Про це в неділю, 7 квітня, повідомляють аналітики українського проєкту DeepState.

“У мережі з’явилися фото російського танка Т-72Б3 з цікавим комплексом РЕБ, який має 8 антен, кожна з яких відповідає за свій круговий сектор. Башта повністю закрита протикумулятивними екранами”, — повідомили аналітики.

Як зазначають у DeepState, кілька днів тому підрозділ Shadow успішно знищив два танки Т-90М за допомогою FPV-дронів. На оприлюдненому бійцями відео видно новий засіб РЕБ на обох танках.

“Виходячи з того, що їх встановлюють в різних місцях, то даний модуль “штатним” назвати важко. Вочевидь, це спеціалізований комплекс радіоелектронної боротьби, розроблений спеціально під танки, але навряд він є заводським”, — наголошують аналітики.

Окрім цього, з подібним комплексом був помічений ворожий танк на Авдіївському напрямку. Бійці 47-ї ОМБр уразили його дроном — “новітній” РЕБ не допоміг. Екіпаж танку одразу виліз з бойової машини та втік.

Читайте також:
Російські ракети Х-101 стали ще небезпечнішими: тепер їх виробляють з двома бойовими частинами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.