Це має бути комбінований захист, — Зеленський назвав три складові боротьби з КАБами

Президент України Володимир Зеленський назвав три складові боротьби з керованими авіаційними бомбами, які Росія застосовує все частіше. За словами президента, підхід до боротьби має бути комбінованим.

Про це він заявив в інтерв’ю “Ми — Україна”.

Перша складова боротьби — збільшення кількості систем протиповітряної оборони.

“На сьогодні проти КАБів спрацьовує лише один формат — протиповітряна система — ти збиваєш винищувачі, носії, і це працює. Ми збили дуже багато носіїв. Але вони (росіяни — “Н.”) йдуть далі, вони це розуміють, і роблять КАБи на більшу дистанцію. Вони зрозуміли, що не треба заходити так близько до нас, тому вони зараз збільшили відстань. Ми маємо збільшити далекобійні системи протиповітряної оборони. Росія дуже боїться цього”, — підкреслив президент.

Друга складова — вітчизняна зброя, яка вже розробляється.

“Інша зброя проти КАБів розробляється. Вітчизняна, але поки не буду говорити, яка”, — розповів Зеленський.

Третій напрям — винищувачі.

“У небі треба боротися також і своїми можливостями. Тут поки рано говорити. Літаків нам не вистачить. Те, що готові нам давати партнери цього року, становить, я вважаю, 10% від того об’єму, який нам потрібен… Ми точно знаємо, якою кількістю вони б’ють по нас, скільки вони використовують. Нам потрібна відповідна кількість. І ми розуміємо, що 10% для цього ми отримаємо”, — зазначив Зеленський.

Читайте також:
Зеленський назвав кількість систем Patriot, необхідних, щоб закрити небо України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна