В ISW повідомили, яку площу України РФ окупувала у 2024-му

Російські війська, як стверджує міністр оборони РФ Сергій Шойгу, з початку цього року до 1 квітня нібито захопили 403 квадратних кілометри території України.

Однак аналітики Інституту вивчення війни (ISW) заявили у своєму звіті, що можуть підтвердити окупацію тільки близько 300 квадратних кілометрів.

“ISW спостерігала лише візуальні докази, які дозволяють ISW підтвердити, що російські сили захопили приблизно 305 квадратних кілометрів у період від 1 січня до 1 квітня 2024 року”, – йдеться дослівно у повідомленні.

Швидкість просування окупантів, як зауважили експерти, не обов’язково відображає ширші перспективи російського наступу через вплив на це затримок допомоги від США.

ISW наголошує, що нестача запасів змушує Україну економити боєприпаси та приділяти пріоритет обмеженим ресурсам для критичних ділянок фронту. Водночас при цьому зростає ризик російського прориву в інших, менш забезпечених секторах, “що робить лінію фронту загалом більш нестабільною, ніж здається нинішнім відносно повільним темпом просування Росії”.

“Обмеження матеріальних засобів України також пропонують російським силам гнучкість у тому, як вони проводять наступальні операції, що може призвести до з’єднання та нелінійних можливостей для російських сил отримати значний оперативний успіх у майбутньому”, – резюмували американські експерти.

Читайте також:
Є ризик розвалу лінії фронту, ЗСУ потребують більше зброї і людей: джерела Politico про “похмуру” для України картину на передовій

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна