Україна отримала від Естонії вже понад 520 млн євро оборонної допомоги. Це 1,4% ВВП країни

Станом на сьогодні Україна отримала від Естонії оборонної допомоги на суму понад 520 млн євро, що становить близько 1,4% ВВП країни.

Про це зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час спільної пресконференції з Прем’єр-міністром Естонії Каєю Каллас.

«Ми особливо цінуємо, що підтримка Естонії набуває довгострокового характеру. Урядом Естонії розроблено «Стратегію перемоги України», яка передбачає щорічну оборонну допомогу Україні у розмірі 0,25% ВВП протягом наступних 4 років», — повідомив Денис Шмигаль.

Він зазначив, що Естонія відіграє лідерську роль у євроатлантичній та європейській інтеграції нашої країни. Вже в найближчі місяці очікується початок перемовин про вступ України до ЄС.

Крім того, сторони детально обговорили те, як росія буде компенсувати завданих Україні збитків. Зауважимо, що на сьогодні Естонія вже завершила розробку механізму компенсації, який передбачає використання російських коштів на українські потреби.

Читайте також:
В Естонії хочуть позбавити громадян РФ права голосу на муніципальних виборах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.