Кабмін виділив ще 5,6 млрд грн на будівництво фортифікацій у п’ятьох областях. Найбільше – для Сумщини

Кабінет міністрів додатково виділив 5,6 мільярда гривень на будівництво фортифікаційних споруд у низці областей України. Загальна сума виділених на фортифікації коштів цього року перевищила 25 мільярдів гривень.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у вівторок, 2 квітня.

З виділених коштів 1,1 млрд грн передбачено для зведення фортифікацій в Донецькій області, понад 1 млрд грн — для Запорізької області, 1,5 млрд грн для Сумщини та 300 і 400 млн грн для Миколаївщини та Херсонщини відповідно.

Шмигаль також наголосив на важливості безпеки людей, особливо дітей. Зокрема, ідеться про побудову надійних укриттів в закладах освіти. За його словами, у школах вже облаштовано 235 таких укриттів за кошти, спрямовані громадам в межах державної субвенції.

“Цьогоріч виділяємо ще 2,5 млрд грн. Таким чином плануємо створити безпечні умови для офлайн-навчання орієнтовно для 300 тисячі учнів”, – зазначив очільник уряду.

Крім того, 1 млрд грн Кабмін передбачив на облаштування укриттів у лікарнях. Мета держави — гарантувати доступність, безпечність та ефективність медичних послуг для усіх українців.

“У цьому нам допомагають партнери. Від Японії  через Світовий банк Україна отримала 70 млн доларів у межах проекту HEAL Ukraine. Це кошти на відшкодування видатків за програмою медичних гарантій. Вдячні японським друзям за лідерство в підтримці України”, – заявив Шмигаль.

Читайте також:
Рекордна сума: Кабмін виділив 17,5 млрд грн на будівництво фортифікацій

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна