Ізраїль ударив з авіації по консульству Ірану в Дамаску, загинув командувач елітного підрозділу “Аль-Кудс”, – ЗМІ

Під час ізраїльського авіаудару по консульству Ірану в сирійській столиці Дамаску загинули декілька людей, у тому числі командувач спецпідрозділу «Аль-Кудс» іранського Корпусу вартових ісламської революції.

Про це повідомили в понеділок, 1 квітня, сирійські й іранські офіційні особи, ЗМІ й опозиційні групи, передає “Радіо Свобода”.

“Бригадний генерал Мохаммад Реза Захеді, старший командувач сил «Кудс» загинув під час нападу… на будівлю консульства Ісламської Республіки Іран у Дамаску”, – повідомило іранське державне телебачення.

Згідно з повідомленням, ізраїльський удар був цілеспрямованим «вбивством» командувача «Кудс», що підвищить напругу в регіоні Близького Сходу.

«Кудс» є елітним підрозділом, який здійснює операції за межами Ірану і був оголошений США іноземною терористичною організацією.

Державне телебачення Ірану також заявило, що під час нападу загинули кілька іранських дипломатів. Саудівська телекомпанія Al-Arabiya повідомила, що ціллю нападу був «високопоставлений іранський діяч».

Сирійська обсерваторія з прав людини, що базується у Великій Британії, заявила, що через «ізраїльські ракети» загинули вісім осіб.

Водночас іранське інформаційне агентство Tasnim із посиланням на неназвані джерела повідомило, що п’ятеро людей загинули в результаті «ізраїльського авіаудару по будівлі консульства Ірану в Дамаску».

За словами кореспондентів агентства Reuters на місці події, від руїн будівлі, яку «зрівняли з землею», піднімався дим. Журналісти повідомили, що на стовпі перед завалами помітили іранський прапор і що сирійські й іранські офіційні особи перебувають на місці події.

Представники Ізраїлю ситуацію наразі не коментували.

Читайте також:
єПід час операції у Секторі Гази поранили сина посла Ізраїлю в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна