У Миргороді поховали військового льотчика Дмитра Фішера, тіло якого ідентифікували майже через два роки після загибелі по аналізу ДНК

У Миргороді на Полтавщині 30 березня поховали військового льотчика Дмитра Фішера, який загинув під час виконання бойового завдання над Запорізькою областю майже два роки тому, і тіло якого змогли ідентифікувати за аналізом ДНК лише нещодавно.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці 831-ї бригади тактичної авіації.

“Потужний звук двигуна винищувача, який пролітав над кладовищем, не заглушив плач дружини та дітей Дмитра Вільгельмовича Фішера… Всі присутні відчули, як їхні серця розриваються навпіл від болю… Два роки очікування та надії, але підтвердилося найстрашніше: за результатом аналізу ДНК встановлена загибель нашого земляка, військовослужбовця, командира авіаційної ланки авіаційної ескадрильї підполковника Дмитра Фішера”, — йдеться в повідомленні бригади.

Льотчик загинув ще 5 червня 2022 року під час виконання бойового завдання в Запорізькій області.

Як повідомив військовий кореспондент Андрій Цаплієнко, українські військові довгий час не могли дістатися до його тіла, і от його вдалось повернути на підконтрольну територію в результаті спецоперації. На початку лютого 24-го тіло пілота евакуювали розвідники спецпідрозділу ГУР з місця падіння літака.

Дмитро Фішер був одним з найкращих пілотів українських Су-27. Він воював з перших днів повномасштабного вторгнення. Боронив небо над Київщиною, Сумщиною, Харківщиною, Миколаївщиною, збивав російські літаки та завдавав ударів по цілях на землі і на воді. Його влучні атаки по окупантах наблизили звільнення острова Зміїний.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, у квітні 2022 року Дмитро Фішер був нагороджений Орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

У героя залишились дочка Настя та син Єгор.

Читайте також:
Знищив десятки штурмових загонів росіян: на Марʼїнському напрямку загинув мінометник Віктор “Лапа”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна