Грошей на ініціативу Чехії із закупівлі боєприпасів для ЗСУ не вистачає: міністр оборони Естонії розповів, де шукатимуть

Потрібної суми для фінансування ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для України й досі немає, попри те, що частина країн вже зробили свій внесок.

Про це заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкур, повідомляє ERR.

За словами Певкура, у світі є місця, де можна купити снаряди, але питання в тому, чи є на це гроші.

“Якщо ми говоримо про мільйон снарядів, то це близько трьох мільярдів євро. Є різні калібри, менші трохи дешевші. Було б чудово, якби все вдалося зробити. Наразі можна сказати, що грошей не вистачає більше, ніж снарядів”, — сказав він.

За словами міністра оборони, кошти намагаються знайти насамперед у країнах Північної та Центральної Європи.

Також, за його словами, поки важко спрогнозувати, коли саме боєприпаси потраплять на фронт. Частина, ймовірно, потрапить вже за кілька місяців, частина — лише до кінця року, оскільки потребує перевірки.

“Дуже багато залежить від того, що нам потрібно фізично перевірити деякі снаряди цих можливих партнерів. Нам сказали, що там можна дістати [снаряди], але в якому вони стані, чи придатні взагалі до використання — усе це треба перевірити”, — пояснив Певкур.

Читайте також:
Чехія виділить кошти на власну ініціативу із закупівлі боєприпасів для України

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.