Біля стели на в’їзді до Донеччини замайоріли стяги підрозділів, які її боронять

Біля стели на в’їзді в Донецьку область на металевих жердинах встановили прапори тих бригад, батальйонів і підрозділів Сил оборони, які героїчно її боронять від російських загарбників.

Про це розповіла пресслужба Генерального штабу ЗСУ 29 березня у Фейсбук.

Ці стяги є “дуже цінними, бо на них – особливі слова, кольори й знаки”, зазначили у службі зав’язків з громадськістю 9-го армійського корпусу.

Стела на вʼїзді до Донецької області має український національний елемент – мозаїчну вишиванку і притаманні тільки цьому краю деталі.

“Наприклад, герб: у золотому полі на чорній вигнутій основі синя пальма. Щит увінчує золота стилізована корона з каштанових листків і обрамовує вінок з зелених дубових гілок, перевитий пурпуровою стрічкою з девізом: «Можливість доведена на ділі». Колись ще у 1896 році коваль Олексій Мерцалов виготовив пальму із залізничної рейки. “Пальма Мерцалова” вказує на економічний потенціал краю, який пов’язаний з вугіллям тощо. А жовтий колір уособлює жаркий степовий клімат”, – ідеться у повідомленні.

На літерах, що на стелі, можна побачити безліч написів і синьо-жовтих стрічок, особистих автографів бійців і навіть “послань” агресору.

Більшість військових, волонтерів, медиків, капеланів, які їдуть в район бойових дій або виїжджають звідти після виконання завдань, охоче тут фотографуються. Тому бійці одного з підрозділів відновили фундамент біля стели, очистили місце від сміття, приварили й пофарбували металеві жердини для прапорів.

“Сьогодні Донецька область перебуває у центрі військового протистояння між українцями та російськими окупантами. Кровопролитні бої за її територію йдуть кожен день. Тому стела при в’їзді до Донеччини залишається тим знаковим місцем, яка символіка символізує непоборність духу українських оборонців на сході країни. А особливі прапори нехай закарбуються в пам’яті майбутніх поколінь. Бо це Стяги наших захисників і захисниць, які героїчно б’ються за свободу українців і за Україну!” – наголосили в Генштабі.

Читайте також:
За добу Генштаб відправив на “концерт Кобзона” ще майже 900 російських вояк

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна