У Варшаві запрацювала “коаліція бронетехніки” для України

У Варшаві 26 березня відбулося відкриття “коаліції бронетехніки” на підтримку України. Під час першого засідання представники країн-учасниць виробили консолідовану позицію щодо підсилення технічного парку Збройних сил України певними зразками бронетехніки та організації системи їх ремонту.

Україну на зустрічі представляв заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк, повідомило Міноборони.

У рамках коаліції створено чотири синдикати, на кожен із яких покладено різні завдання: постачання озброєння та боєприпасів для західної бронетехніки; технічне обслуговування та ремонт; підготовка екіпажів та технічного персоналу; відпрацювання ефективної тактики застосування бронетехніки на полі бою.

“Коаліція бронетехніки має на меті посилити броньований щит Сил оборони України, спільними зусиллями підвищити спроможності нашого війська у боротьбі з російським агресором, забезпечити ефективне функціонування, технічне обслуговування, ремонт зразків техніки та озброєння, наданих нам союзниками”, – наголосив Іван Гаврилюк.

За словами заступника міністра оборони, у рамках новоствореної коаліції буде розроблено відповідну дорожню карту, яка відповідатиме стратегії розвитку Збройних Сил України.

Ініціювали створення “коаліції бронетехніки” Польща і Німеччина та підтримали Британія, Швеція й Італія.

Передбачається, що у довгостроковій перспективі країни-учасники “танкової коаліції” та “коаліції бронетехніки” допоможуть у створенні майбутнього броньованого парку техніки ЗСУ та налагодять з Україною інноваційно промислове партнерство.

Читайте також:
Партнери сформували вже вісім коаліцій спроможностей, щоб підсилити Україну на полі бою

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна