Кулеба після ракетних атак РФ, зокрема балістикою, закликав Захід: Дайте нам кляті Patriot

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав Захід надати Україні системи ППО Patriot, оскільки вони є найкращою зброєю для боротьби з балістичними ракетами, якими Росія почала активніше бити по нашій державі.

Таку заяву дипломат зробив в інтервʼю Politicо після останніх масованих атак РФ по Україні.

Як зазначає видання, всього за годину до інтерв’ю з Кулебою росіяни ударили по Києву балістичними ракетами. Міністр тоді був у ботанічному саду міста, щоб зняти відео для майбутньої поїздки.

“Дайте нам кляті Patriot. Якби у нас було достатньо систем протиповітряної оборони, а саме Patriot, ми б змогли захистити не тільки життя наших людей, але й нашу економіку від знищення”, – наголосив дипломат.

Глава МЗС також наголосив, що ці системи допомогли б покращити ситуацію на лінії фронту, оскільки війська РФ масовано застосовують КАБи, що допомагає окупантам здобувати перевагу. За його словами, ці бомби – це зброя, “від якої не втекти”, якщо ви є ціллю.

“Вона просто падає на голову і знищує все. Саме так ми втрачаємо позиції, і єдиний спосіб запобігти цьому – збивати літаки, що несуть бомби. Нам потрібні системи протиповітряної оборони на передовій”, – додав він.

Читайте також:
ЗСУ збили одразу два “Циркони” над Києвом, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна