СБУ затримала двох охоронців російської катівні, яка діяла під час окупації Херсона

Служба безпеки звітує, що викрила ще двох колаборантів, які під час окупації Херсона працювали на рашистів, а після звільнення міста переховувались від правосуддя.

Про це у понеділок, 25 березня, повідомляє пресцентр СБУ.

“Зловмисниками виявились місцеві чоловік та жінка, які на початку повномасштабного вторгнення рф підтримали загарбників. За це їх призначили до складу «адміністрації» російської катівні, яка діяла на базі захопленої на той час виправної колонії в обласному центрі. Там вони стали «інспекторами відділу охорони» окупаційного об’єкта. Їм видали формений одяг російського зразка, зброю та «посвідчення», – йдеться в пресрелізі.

Як встановило розслідування, колаборанти охороняли камери, до яких рашисти ув’язнювали учасників руху опору в регіоні.

За наявною інформацією, у цих камерах окупанти застосовували до потерпілих тортури та намагались «вибити» з них згоду на співпрацю проти України.

“У застінках фігуранти допомагали загарбникам контролювати режим утримання ув’язнених українських патріотів. Після звільнення Херсона обидва зловмисники «залягли на дно» і переховувались від правосуддя, постійно змінюючи адреси проживання. Але Служба безпеки все одно встановила місця їхнього перебування і затримала”, – переповідають в СБ.

Слідчі української спецслужби повідомили затриманим про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).
Зловмисники знаходяться під вартою. Їм загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Читайте також:
Справа катівні в Ягідному на Чернігівщині: окупанти отримали по 12 років тюрми

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна