Щонайменше тиждень у Харкові та області застосовуватимуть погодинні відключення електроенергії: з’явився графік

Після масованої ракетної атаки росіян на об’єкти енергетичної інфраструктури Харкова в ніч проти 22 березня в місті вдалося відновити електропостачання для близько 40% споживачів. Втім, найближчий тиждень у Харкові та області застосовуватимуть графік погодинних відключень електроенергії.

Його оприлюднив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Отже, для жителів Харкова з 25 по 31 березня діятиме такий графік:

  • Шевченківський та Київський райони: з 9:00 до 15:00;
  • Слобідський, Основянський райони: з 15:00 до 21:00;
  • Салтівський, Немишлянський, Індустріальний райони: з 21:00 до 03:00;
  • Холодногірський, Новобаварський райони: з 03:00 до 9:00.

Для жителів області:

  • Мереф’янська ТГ, Люботинська ТГ: з 9:00 до 11:00;
  • Зміївська ТГ, Балакліївська ТГ: з 11:00 до 13:00;
  • Чугуївська ТГ, Ізюмська ТГ: з 13:00 до 15:00;
  • Богодухівська ТГ, Дергачівська ТГ: з 15:00 до 17:00.

“Наголошую, що це вимушений тимчасовий крок. Він потрібен для того, щоб якомога більша кількість жителів області мала світло, а підприємства могли працювати. Фахівці продовжують ліквідовувати наслідки прильотів, цілодобово ремонтувати інфраструктуру після обстрілів ворога”, — наголосив Синєгубов.

На тому, що енергетики наразі не можуть забезпечити стабільним електропостачанням усе місто, наголосив і міський голова Харкова Ігор Терехов в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

“Енергетики не можуть забезпечити стабільним електропостачанням усе місто. Зараз заживлено близько 40% будинків. Дуже серйозні руйнації — зруйновані трансформаторні підстанції та ТЕЦ. Точної дати повного відновлення ніхто сказати не може. Але будемо працювати разом з урядом, щоб якнайшвидше забезпечити електроенергією все місто”, — зазначив він.

Нагадаємо, після обстрілу 22 березня весь Харків протягом доби залишався без електропостачання – відбувся так званий “блекаут”. Надалі струм почали подавати споживачам у деяких районах. У місті станом на ранок 24 березня досі не працює електротранспорт, зокрема метрополітен.

Читайте також:
Правоохоронці показали наслідки чергового ракетного удару по Харкову

Наслідки російських атак на енергомережі: в яких областях обмежено електропостачання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна