Харків після повного блекауту: в місті почали застосовувати графіки аварійних відключень

У Харкові внаслідок масованої ворожої ракетної атаки на об’єкти енергетичної інфраструктури в ніч проти 22 березня досі залишаються без електропостачання 200 тисяч користувачів.

Про це вранці в неділю, 24 березня, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

“Відключено до 200 тис. абонентів міста. Енергетики продовжують працювати 24/7 над ліквідацією наслідків обстрілів”, – написав Синєгубов у телеграм-каналі.

За його словами, “розробляються графіки планових відключень. Це дасть змогу подавати електроживлення всім споживачам міста”.

24 березня енергетики Харківської області також продовжують відновлювати електропостачання.

“Сьогодні АТ «Харківобленерго» почали застосовувати графіки аварійних відключень. Їхнє коригування триває, враховуючи складну ситуацію в електричних мережах Харківщини”, – розповів начальник ОВА.

“Працюємо над першочерговим повним заживленням обʼєктів критичної інфраструктури, що дозволить відновити повноцінну життєдіяльність міста Харкова та Харківської області”, – додав Синєгубов.

Нагадаємо, після обстрілу 22 березня весь Харків протягом доби залишався без електропостачання – відбувся так званий “блекаут”. Надалі струм почали подавати споживачам у деяких районах. У місті станом на ранок 24 березня досі не працює електротранспорт, зокрема метрополітен.

Читайте також:
Правоохоронці показали наслідки чергового ракетного удару по Харкову


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна