Сирський анонсував переформатування деяких угруповань військ: що це означає

У ЗСУ триває “оптимізація військових організаційних структур”, які безпосередньо беруть участь у відбитті широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації.

Про це у п’ятницю, 22 березня, повідомив Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

Він пояснив, що за десять років війни тимчасові органи військового управління та райони відповідальності угруповань військ формувалися і змінювалися відповідно до оперативної обстановки та поточних викликів.

Наразі, враховуючи досвід бойових дій, здійснюються організаційні заходи. Головна мета цих заходів – спростити і максимально підвищити якість та оперативність управління. Деякі угруповання військ (сил) будуть переформатовані. Насамперед йдеться про управлінський кадровий потенціал, його грамотний та раціональний перерозподіл”, – повідомив Сирський.

Головком підкреслив, що одним з його пріоритетів є налагодження процесу ротацій особового складу бойових бригад.
Оскільки деякі військові частини беруть участь у відбитті збройної агресії Російської Федерації з перших днів повномасштабного вторгнення.

“Крім того, важливо приділяти більше уваги питанням відпочинку наших воїнів, доукомплектування озброєнням і військовою технікою та відновлення боєздатності бригад загалом. Цей процес уже запущено і в подальшому він буде лише нарощуватися. Посилюємо оборонні спроможності, щоб й надалі нищити ворога та наближати перемогу”, – резюмував Олександр Сирський.

Читайте також:
Почався процес ротацій, заміни частин і підрозділів з переднього краю, – Сирський на Запорізькому напрямку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна