Словенія висилає російського дипломата

Міністерство закордонних і європейських справ Словенії оголосило російського дипломата персоною нон грата через діяльність, яка є несумісною з його дипломатичним статусом.

Про це йдеться в повідомленні уряду країни, передає “Європейська правда”.

МЗС Словенії повідомило посольство РФ в країні, що російський дипломат займався діяльністю, несумісною з його дипломатичним статусом. Він повинен залишити Словенію не пізніше 28 березня.

Від початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну в лютому 2022 року низка європейських країн оголосили дипломатичних представників Москви небажаними або вимагали скорочення російських диппредставництв.

Словенія на початку квітня 2022 року вимагала скорочення персоналу посольства Росії в Любляні до рівня посольства Словенії в Москві. Це дозволило скоротити кількість співробітників посольства РФ на 33 особи – з 41 до восьми.

Як писала “Новинарня“, Україна отримала від Словенії бронетехніки на одну бригаду.

Читайте також:
Україна отримає від Словенії €1,5 млн на гуманітарне розмінування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна