На Львівщині попрощалися з командиром екіпажу Мі-8 Юрієм Тимусем, який загинув під час прориву на “Азовсталь” два роки тому

20 березня в Бродах Львівської області попрощалися з льотчиком 1-го класу підполковником Юрієм Тимусем, який героїчно загинув 31 березня 2022 року.

Про це інформує Бродівська міська рада.

Підполковник Юрій Тимусь був командиром екіпажу Мі-8. Того дня виконував п’ятий рейс на “Азовсталь”, евакуйовуючи з оточеного Маріуполя важкопоранених українських захисників. На зворотньому шляху гелікоптер був збитий.

Два роки Юрій Тимусь вважався “зниклим безвісти”. Разом із командиром тоді загинули члени його екіпажу Іван Ваховський та Денис Бадіка.

Юрій Тимусь після закінчення Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба пішов служити в 16-ту окрему бригаду армійської авіації. Брав участь у миротворчих місіях в Ліберії, Конго, а також виконував завдання в АТО/ООС.
З початку повномасштабного вторгнення РФ пілот вертольота Мі-8 виконував бойові завдання під Києвом. 10 березня 2022 року нагороджений орденом “За мужність” III ступеня.

В Юрія Тимуся залишилися дружина та троє дітей.

“Юра Тимусь повернувся додому. Назавжди. Майже через два роки. Він та його екіпаж загинули 31 березня 2022 року, коли проривалися з Маріуполя з пораненими захисниками Азовсталі на борту…

Це був не “повітряний міст”, а “дорога життя”, яка для багатьох стала дорогою в один кінець. У вашої можливості дихати є ціна. Пам’ятайте”, – написав у ФБ військовий льотчик Василь Мулік.

Читайте також:
Загинув майор Юрій Тимусь, що евакуйовував вертольотом поранених воїнів із Маріуполя

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна