Російський Енгельс, де розташований військовий аеродром, атакували дрони

Російський Енгельс Саратовської області під ранок 20 березня зазнав атаки безпілотників. У місті пролунало щонайменше 4 вибухи.

Про це повідомив російський Telegram-канал Astra і опублікував відео зі звуками вибухів.

Повідомляється, що перед вибухами жителі Енгельса чули в небі звук мотора. За їхніми словами, у місті також спрацювала сирена.

Губернатор Саратовської області Роман Бусаргін повідомив про нібито знищення дронів над Енгельсом, запевняючи, що протиповітряна оборона “спрацювала своєчасно й ефективно”.

“Постраждалих і руйнувань інфраструктури при падінні уламків попередньо немає”, — написав Бусаргін у Telegram.

Російський паблік “Mash” пише, що метою дронів, імовірно, була база ПКС РФ Енгельс-2, що розташована недалеко від міста. Варто зазначити, що на цьому військовому аеродромі базуються російські стратегічні бомбардувальники, зокрема, Ту-160 і Ту-95МС, які росіяни зазвичай використовують для масованих ударів по Україні.

У міноборони РФ пізніше заявили, що вночі нібито збили п’ять українських безпілотників: один над Бєлгородщиною, а чотири – над Саратівською областю.

Читайте також:
Безпілотники атакували ще один нафтопереробний завод у Росії — цього разу в Краснодарському краї

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна