“Журналістський еквівалент чаші блювоти”: в Австралії показали фільм “Інший бік”, який виправдовує агресію РФ. Посольство зреагувало

Ввечері 18 березня у програмі Four Corners на телеканалі ABC показали фільм “Війна в Україні. Інший бік” британського режисера Шона Лангана. Посольство України у Австралії назвало це “журналістським еквівалентом чаші блювотини”.

Відповідний допис опублікували на сторінці у ФБ у вівторок, 19 березня.

“Він (фільм, – ред.) беззаперечно повторював і транслював незліченну відверту брехню, викривлення історії, расистські твердження та пропагандистські наративи, що виходили з Кремля. Оскільки це цілком відповідало інтересам російського диктатора Путіна”, – заявило посольство.

Відомство також зазначило, що фільм мінімізував і принижував загибель тисяч невинних українських чоловіків, жінок і дітей, які були вбиті російськими солдатами під час незаконного та жорстокого вторгнення, яке рішуче засуджено Австралією та більшістю країн через резолюцію ГА ООН у березні 2022 року

“Австралійській радіомовній корпорації має бути соромно, що вона випустила в ефір таке повне сміття. Через міністра зв’язку я попрошу про зустріч із керуючим директором ABC і виконавчим продюсером Four Corners, щоб зрозуміти, який процес призвів до виходу в ефір цього пропагандистського пропутінського матеріалу”, – цитує посольство посла Василя Мірошниченка.

Він пообіцяв поділитися з телеканалом фактами, які програма абсолютно не врахувала.

Читайте також:
їБританський телеканал випустив фільм, який виправдовує війну РФ проти України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна