Чеська ініціатива: Німеччина закупить 180 тисяч снарядів для України

Німеччина виділить кошти на придбання 180 тисяч артилерійських снарядів у межах чеської ініціативи для України.

Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус у вівторок, 19 березня.

За його словами, постачання цих боєприпасів відбуватиметься поетапно, а процес їх надсилання до України розпочнеться влітку. Організацію цього процесу візьме на себе Чехія.

Окрім цього, Пісторіус заявив, що Німеччина законтрактувала ще 100 тисяч боєприпасів калібру 155 мм на національному рівні. Їх постачання до України заплановані на цей рік.

Нагадаємо, що вперше про можливість придбати для України 800 тис. снарядів заявив президент Чехії Петр Павел 17 лютого. Він заявив, що знайшов пів мільйона одиниць боєприпасів калібру 155 міліметрів і 300 000 — калібру 122 міліметри. Павел не назвав країн, які згодні продати снаряди. До його ініціативи приєдналася низка європейських держав.

Як писала “Новинарня“, за підсумками 20-го засідання Контактної групи з питань оборони України Німеччина оголосила про надання військового пакета допомоги для України вартістю 500 млн євро. Він включає постачання боєприпасів, 100 одиниць бронетехніки для піхоти та 100 одиниць транспортної техніки. Водночас на запитання про прогрес щодо далекобійних ракет Taurus, міністр зауважив, що про це «новин немає».

Читайте також:
Фінляндія виділяє 30 млн євро на закупівлю снарядів для України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна