Помер український політик, ексголова Закарпатської і Луганської ОДА Геннадій Москаль

Після важкої хвороби на 74-му році життя помер український політик Геннадій Москаль.

Про це в неділю, 17 березня, повідомив народний депутат Микола Княжицький у Facebook.

“Після важкої хвороби помер Геннадій Москаль. Вічна памʼять. Співчуття родині. Він займав багато державних посад, був справжнім патріотом і людиною талановитою. Під час Революції гідності саме Геннадій Геннадійович попереджав журналістів “Еспресо” про плановані напади на новостворений канал Майдану, а згодом оприлюднив плани влади Януковича на знищення “Еспресо”, 5 каналу та інших патріотичних медіа…”, — написав він.

Геннадій Геннадійович Москаль —  український політик. Генерал-лейтенант міліції у відставці, кандидат юридичних наук (2002), доцент (2005). По двічі очолював Закарпатську та Луганську облдержадміністрації.

Народився 11 грудня 1950 року в селі Задубрівка Заставнівського району Чернівецької області.

Після строкової служби в армії закінчив Львівську спеціальну середню школу міліції. З 1975 року працював в органах внутрішніх справ, де почав з посади інспектора і дослужився до заступника міністра внутрішніх справ України.

Після звільнення з МВС у листопаді 2005 року був призначений головою Луганської облдержадміністрації, в яку повернувся знову за президента Петра Порошенка – у вересні 2014 року, коли на Луганщині та Донеччині була в розпалі воєнна агресія РФ. Після реорганізації Луганської ОДА у Луганську військово-цивільну адміністрацію, відповідно, став її першим очільником.

У 2001-2002 (за президентства Леоніда Кучми) та 2015-2019 (за президента Порошенка) очолював Закарпатську обласну державну адміністрацію.

Депутат Верховної Ради VI (від блоку “Наша Україна – Народна самооборона”) та VII скликань (від “Батьківщини”).

Читайте також:
Леннон замість Леніна. Гуморист Москаль – перший голова ОДА, хто взявся за перейменування

Москаль перейменував 20 вулиць на Закарпатті на честь загиблих в АТО

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна