Латвія може депортувати сотні росіян

Влада Латвії може депортувати 800 росіян, які не мають права на перебування у країні.

Про це заявила представник управління Мадара Пуке в ефірі телеканалу TV3, цитує “Суспільне”.

“На даний момент 800 осіб не отримали права на перебування в Латвії. Вони не подали заяви ні на постійне, ні на тимчасове проживання… Ми передали інформацію про цих осіб Державній прикордонній службі для подальшої перевірки. У найближчі тижні буде зрозуміло, чи ці люди ще перебувають у Латвії. Якщо вони є, то будуть видані накази про виїзд на 30 днів”,— сказала вона.

За словами Пуке, громадяни Росії, які не склали іспит з латиської мови, могли подати заяву на тимчасову посвідку на тимчасове проживання на два роки, після чого їх знання латиської мови знову перевірять та вирішать, чи залишаться вони в країні.

Нагадаємо, раніше Конституційний суд Латвії визнав обґрунтованою депортацію через незнання державної мови.

Управління з питань громадянства та міграції Латвії в січні 2024 року заявило, що депортація з Латвії загрожує 1 167 громадянам Росії, 789 з яких старші 60 років, і невідомо, скільки з них вже покинули країну. Глава Міністерства внутрішніх справ країни визнав, що замість масових депортацій, ймовірно, будуть окремі.

Читайте також:
Латвія продовжила на рік обмеження на в’їзд громадян РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна