СБУ затримала дружину ексрегіонала, яка вихваляла Путіна та шпигувала для ФСБ на Вінниччині

Служба безпеки затримала агентку ФСБ, яка збирала інформацію про Сили оборони у Вінницькій області та виправдовувала збройну агресію Росії.

Фігуранткою виявилась дружина колишнього функціонера “Партії регіонів”, який до 2015 року очолював місцеву райраду. За вказівкою російської спецслужби вона намагалась виявити аеродроми з бойовими літаками та гелікоптерами ЗСУ, а також з’ясувати наявність ППО поблизу авіаційних об’єктів.

Про це пресслужба СБУ повідомила 11 березня.

Крім того, зловмисниця цікавилась геолокаціями медзакладів, де лікуються українські захисники, та розвідувала маршрути руху військових ешелонів. У разі отримання інформації, агресор планував використати її для підготовки ракетно-дронових ударів по регіону.

У результаті контрдиверсійних заходів співробітники СБУ своєчасно викрили російську агентку, а потім “покроково” задокументували її злочинну діяльність і затримали. Завдяки оперативному реагуванню Служби безпеки вдалося запобігти ворожим ударам по стратегічній інфраструктурі на території області.

Також у ході розслідування було встановлено, що фігурантка з анонімного акаунту в “Однокласника”  закликала до підтримки президента РФ Володимира Путіна та виправдовувала вторгнення російських військ в Україну.

За даними слідства, саме через свою антиукраїнську активність у забороненій соцмережі вона потрапила у поле зору ФСБ і була завербована. Під час обшуків у помешканні затриманої вилучено мобільні телефони та планшет, які використовувала для комунікації з ФСБ.

Нині слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України. Нині зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Читайте також:
Двоє інформаторів ФСБ шукали “слабкі місця” в обороні Слов’янська – затримала СБУ, їм “світить” 12 років

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна