Українські виробники можуть щомісяця виготовляти близько 150 тисяч дронів. До кінця року планують вийти на позначку 2 млн одиниць

Українські виробники дронів нині вже спроможні щомісяця виготовляти до 150 тисяч одиниць продукції. А до кінця року планують вийти на загальну цифру у 2 мільйонів безпілотників.

Про це заявила заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Ганна Гвоздяр в ефірі телемарафону, цитує “Укрінформ” 5 березня.

“Всіх вразила фраза президента про можливість виготовлення в Україні мільйона дронів і багато людей в неї чомусь не повірили. Можу запевнити, що Україна в плані виробництва йде вже далеко за мільйон. І я впевнена, що у цьому році ми сягнемо позначки навіть у 2 мільйони”, – сказала вона.

Гвоздяр зауважила, що станом на сьогодні на власних потужностях Україна здатна виготовити близько 150 тисяч одиниць БПЛА, а за умови додаткового фінансування виробництво можна наростити кратно.

Загалом у цьому секторі задіяно близько 200 вітчизняних компаній, з яких майже 60 вже долучені до державного замовлення.

“Також на цей рік у нас достатньо амбітні плани щодо розвитку ринку комплектуючих до безпілотників. Поки що в Україні є комплектуючі, які не виробляються або виробляються в недостатній кількості з імпортної сировини. Тому ми хочемо локалізувати виробництво певних компонентів, для чого входимо в альянси з міжнародними партнерами. Український ринок комплектуючих великий і у нього достатньо перспектив, оскільки росте ринок дронів та БПЛА”, – додала Гвоздяр.

Читайте також:
Мінстратегпром озвучив кількість FPV-дронів, які виготовили українські виробники за два місяці 2024-го

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна