Профільний комітет рекомендував Раді остаточно підтримати законопроєкт про заборону “УПЦ МП” в Україні

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики одноголосно рекомендував Верховній Раді підтримати в другому читанні і в цілому законопроєкт 8371 щодо заборони діяльності “УПЦ МП” в Україні.

Про рішення комітету повідомив народний депутат, громадський діяч Володимир В’ятрович у вівторок, 5 березня.

За його словами, текст законопроєкту став “значно сильнішим порівняно з підтриманим за основу урядовим варіантом”.

“Російська православна церква має бути заборонена законом, а діяльність усіх релігійних організацій, які є афілійованими з нею, буде припинятися за чіткою процедурою, яка включатиме дослідження, припис про виконання закону і судову заборону”, – заявив В’ятрович.

Також він додав, що РПЦ і афілійовані з нею структури не зможуть використовувати державне і комунальне майно, а перехід громад до української помісної православної церкви буде значно спрощено.

“Тепер – рішення за Верховною Радою. Сподіваюся, у колег вистачить політичної волі без зволікань ухвалити цей важливий закон”, − підсумував В’ятрович.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна