Шмигаль відповів, чи має існувати Мінветеранів

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль вважає, що на період війни та якийсь час після її завершення Міністерство у справах ветеранів має існувати, але наразі є запитання до його ефективності.

Про це він заявив на пресконференції в Києві в понеділок, 4 березня, відповідаючи на запитання, чи є в планах реорганізувати Мінветеранів, розподіливши функції між Мінсоцполітики та Міноборони.

“Питання існування Міністерства ветеранів потрібно обговорювати з ветеранами, це була ініціатива ветеранів – існування такого міністерства… У моєму розумінні, на період війни і завершення війни Мінветеранів має існувати. Крім символізму й пріоритетності, це важливий момент, який буде потрібен нашій країні в момент демобілізації”, – цитує Шмигаля агентство “Інтерфакс”.

Він додав, що також на якийсь час після війни таке міністерство потрібне.

“Чи має це бути окреме міністерство, чи це має бути потужна частина соціальної політики – це дискусія, її потрібно проходити ширше із суспільством”, – зазначив Шмигаль.

Прем’єр заявив, що дискусія триває, але вона має завершитися поточного року.

Водночас прем’єр зазначив, що є питання до ефективності такого міністерства, і наразі триває робота над цим.

Читайте також:
На третину: Шмигаль анонсує масштабне скорочення міністерств в уряді

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна