За добу росіяни здійснили 9 скидів з БпЛА боєприпасів із забороненою хімічною речовиною, — Тарнавський

В операційній зоні ОСУВ “Таврія” ворог за минулу добу завдав 14 авіаударів (їх кількість послідовно скорочується), вчинив 43 бойові зіткнення, 950 обстрілів та 90 ударів дронами-камікадзе.

Про це в неділю, 3 березня, повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Олександр Тарнавський.

Серед іншого, росіяни здійснили одразу 9 скидів з БпЛА боєприпасів з хімічною речовиною, що, нагадаю, є порушенням Конвенції про заборону розробки, виробництва, накопичення, застосування хімічної зброї.

Загалом обстановка залишається складною, проте контрольованою. На Авдіївському напрямку вона стабілізується. Наші війська продовжують ведення оборонної операції.

Загальні втрати росіян за добу становлять: у живій силі — 393 особи (вбитими і пораненими), в озброєнні та військовій техніці — 37 одиниць, крім БпЛА. Зокрема, це 7 танків, 7 ББМ, 7 артилерійських систем та мінометів, 15 автомобілів та 1 одиниця спецтехніки. Нейтралізовано або збито 338 БпЛА різних типів. Сили оборони України знищили також бліндаж і ще 3 важливі об’єкти противника.

Читайте також:
Сили оборони знищили 3 склади боєприпасів, 2 важливі об’єкти росіян і взяли в полон 10 окупантів, — Тарнавський

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна