Швейцарія приєдналася до 13-го пакета санкцій ЄС проти РФ

Федеральний департамент з економічних питань, освіти та досліджень Швейцарії (EAER) 29 лютого запровадив низку санкцій проти Росії, таким чином приєднавшись до 13-го санкційного пакета Європейського Союзу.

Про це повідомляється на офіційному сайті швейцарського уряду.

Під обмеження потрапили 106 фізичних осіб та 88 юридичних осіб або організацій.

“Фізичні особи та організації, які нещодавно потрапили під санкції, — це насамперед ті, хто працює у військово-промисловому комплексі Росії та бере участь у виробництві ракет, безпілотників, зенітних ракетних систем та іншого військового обладнання”, — йдеться у повідомленні.

Нові обмеження також стосуються російських компаній та осіб, що займаються постачанням до РФ оборонного обладнання з Північної Кореї.

“Санкції також застосовано до суддів і чиновників із окупованих територій України, а також до осіб і організацій, причетних до примусового переміщення українських дітей”, – заявили в швейцарському уряді.

Швейцарія запровадила додаткові торговельні санкції, щоб надалі перешкоджати Росії купувати важливі для промисловості товари і технології для російської армії.

“Ці заходи додають 27 суб’єктів під заборону на експорт товарів подвійного призначення та товарів, які можуть сприяти військовому та технологічному розвитку Росії. Також розширено перелік товарів, які потрапляють під заборону на експорт: наприклад, тепер заборонено продаж і експорт до Росії комплектуючих, які використовуються при розробці та виробництві безпілотників”, – йдеться у повідомленні.

Усі заходи набули чинності о 18:00 1 березня.

Читайте також:
ЄС затвердив 13-й пакет санкцій проти РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна