Пілоти ЗСУ вже почали відпрацьовувати на F-16 удари по повітряних і наземних цілях, – Ігнат

За словами речника Повітряних сил ЗС України Юрія Ігната, українські льотчики вже почали відпрацьовувати на F-16 тактичні прийоми. Зокрема, удари по повітряних та наземних цілях.

Про це він повідомив у п’ятницю, 1 березня, в ефірі національного телемарафону.

«Процес триває. Льотчики відпрацьовують вже тактичні прийоми. Відпрацьовують фактично завдання ударів по повітряних та неземних цілях. Це дуже потрібно, бо не лише літати треба на літаках і контролювати повітряний простір. На них треба воювати. І саме ці речі зараз відпрацьовують наші пілоти», — зазначив представник Повітряних сил.

Крім пілотів, за словами Ігната, також триває підготовка наземного персоналу. Вони вчаться, як обслуговувати літаки F-16, як обслуговувати озброєння цих винищувачів, як його програмувати тощо.

«Вся ця підготовка потрібна для того, щоб максимально ефективно літак працював в українському небі, знищував повітряні, наземні, ну й надводні цілі», — наголосив речник Повітряних сил.

Ігнат також додав, що наразі в Україні готуються та адаптуються інфраструктура «на певних майданчиках для того, щоб ці літаки могли застосовуватись з наших літовищ».

Читайте також:
Зеленський показав тренування українських пілотів на винищувачах F-16. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна