В Україні випробовують роботів для медичної евакуації

В Україні провели показові випробування наземних роботизованих систем, які можна використовувати для медичної евакуації.

Про це у четвер, 29 лютого, повідомила заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості Ганна Гвоздяр.

“Ми маємо замінювати людей машинами всюди, де це можливо. Адже найцінніше, що у нас є на фронті – це люди. Роботи зможуть вивозити поранених з-під шквального вогню. Це супер важлива історія, адже так ми збережемо життя наших медиків, а бійці зможуть швидше отримати допомогу й матимуть більше шансів на швидку евакуацію”, – йдеться в повідомленні.

Відомо, що свої вироби представили сім виробників.

Це Terra Traverse, “Роботизовані комплекси”, Keep Robotics, Trident Technologies, НВП “Українські безпілотні технології”, Tencore та компанія “X”. Оцінювали роботів представники Командування медичних сил разом із медиками, які працюють безпосередньо на передовій.

Читайте також:
У мережі показали відео, як український наземний дрон “взяв у полон” ворожого “Орлана”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна