Литва закриває ще два пункти пропуску на кордоні з Білоруссю

Литва з четверга, 29 лютого, на п’ятницю, 1 березня, закриє ще два пункти пропуску на кордоні з Білоруссю – “Лаворішкес” і “Райгардас”.

Про це повідомляє LRT, цитує “Європейська правда”.

Литовські інституції стверджують, що це спрямовано на вирішення проблем національної безпеки, контрабанди, порушення міжнародних санкцій.

У країні залишаться діяти тільки пропускні пункти в Мядінінкай і Шальчінінкай. І на них з 1 березня також буде припинено рух пішоходів і велосипедистів.

Крім того, буде заборонено посадку і висадку пасажирів на залізничних прикордонних пунктах Кяна і Кібартай, за винятком особливих випадків, рішення щодо яких ухвалюватиметься Службою охорони державного кордону.

Також ухвалено рішення обмежити на 50 відсотків кількість дозволів, що видаються білоруським і литовським перевізникам, які здійснюють регулярні міжнародні пасажирські перевезення автобусами.

Торік департамент державної безпеки Литви попередив, що білоруська розвідка намагається вербувати людей, які їздять між Литвою та Білоруссю.

Читайте також:
Фінляндія не відкриватиме кордон з РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна