Зеленський у Тирані зустрівся з прем’єром Хорватії: що обговорили

Президент Володимир Зеленський 28 лютого провів зустріч з прем’єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем. Сторони, серед іншого, обговорили співпрацю України з хорватськими виробниками дронів.

Про це повідомила пресслужба глави держави.

Зустріч відбулася на полях саміту “Україна – Південно-Східна Європа” у столиці Албанії Тирані. Зеленський і Пленкович обговорили можливість проведення українсько-балканського форуму оборонних індустрій.

“Сторони домовилися сприяти укладенню угод між Україною та хорватськими приватними компаніями – виробниками в галузі розмінування, рятувального обладнання, а також БПЛА”, – повідомили в Офісі президента.

Зеленський та Пленкович також обговорили актуальні питання регіональної безпеки.

Український лідер подякував Хорватії та особисто Андрею Пленковичу за підтримку України під час російського повномасштабного вторгнення. також за підтримку вступу нашої країни до ЄС та НАТО.

“!Дякую Хорватії за підтримку наших біженців під час війни, мої найкращі побажання всьому вашому суспільству. Також важливим питанням є допомога Україні в розмінуванні. Хочу подякувати за прийняття на реабілітацію наших військових та українських дітей”, – сказав Зеленський.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський пізно ввечері 27 лютого прибув з неанонсованим візитом до столиці Албанії Тирану на саміт із державами Західних Балкан, який відбувся в середу, 28 лютого. Глава держави провів зустріч із албанським прем’єром Еді Рамою, на якій обговорили оборонні потреби України та можливість спільного виробництва озброєнь. Лідери також підписали договір про дружбу та співробітництво між двома країнами.

27 лютого Володимир Зеленський приїхав до Саудівської Аравії, де провів зустріч зі Спадкоємним принцом, прем’єр-міністром Саудівської Аравії Мухаммадом бін Салманом аль Саудом. Сторони обговорили, серед іншого, “формулу миру” і конкретні можливості двосторонньої співпраці України та Саудівської Аравії в економічній і технологічній сферах.

Читайте також:
Зеленський у Києві зустрівся з прем’єром Болгарії: про що домовилися

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна