В Україні створили багаторазовий дрон-бомбер Hummel. Він вже працює на фронті

Учасники українського оборонного кластера Brave1 створили багаторазовий дрон-бомбер Hummel. Підрозділи Сил оборони вже використовують безпілотник на різних ділянках фронту.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Дрон може нести вагу до 2 кг на відстань до 20 км. Підрозділи, які користуються безпілотником, відзначили його нестандартні частоти керування, жорстку раму та ніжки, завдяки яким дрон здійснює м’яку посадку, каже Федоров.

Окрім того, дрон уже пройшов комісію Міноборони, його рекомендували до кодифікації за стандартами НАТО.

Нині команда інженерів розробляє розвідувальні дрони коптерного типу. Вони збиратимуть інформацію про ворога й оброблятимуть її в реальному часі за допомогою штучного інтелекту. Також команда працює над автоматичним відслідковуванням цілі. Так, дрон долітатиме куди треба навіть, якщо втратив керування та перервалося відео.

«Якщо ви вже працюєте над проєктами в оборонній сфері — пропонуйте їх військовим через платформу Brave1», — закликав Федоров.

Читайте також:
Україна розробляє наземні дрони, які можуть частково замінити кулеметника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна