В ОК “Південь” заявили, що під час нічної атаки російський дрон залітав на територію Молдови. Там спростовують

Один із російських дронів під час атаки на Україну в ніч проти 27 лютого пролетів над територією Молдови кілька десятків кілометрів і знову увійшов у повітряний простір України, де був знищений силами протиповітряної оборони.

Про це повідомило Оперативне командування “Південь”.

У відомстві розповіли, що маршрут одного з дронів ворог провокативно спрямував за траєкторією із перетином українсько-молдовської ділянки державного кордону в Одеській області.

До слова, у Силах оборони півдня наголосили, що маневри “шахедів” в їхній операційній зоні тривали дві години.

Пізно ввечері 26 лютого Повітряні сили повідомили, що невизначені БПЛА прямують від кордону з Молдовою у напрямку Хмельницького.

Реакція Молдови

Водночас у міністерстві оборони Молдови спростували інформацію про те, що один з російських безпілотників, які атакували Україну, летів з Молдови.

“Жоден безпілотник, запущений Російською Федерацією сьогодні ввечері на Україну, не пролетів над повітряним простором Республіки Молдова.

Українська сторона нам підтвердила, що всі безпілотники, запущені на сьогодні над Одещиною, були знищені або заглушені українською ППО”, – дослівно ідеться у заяві молдовського відомства.

Коментар Повітряних сил

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону зранку 27 лютого, коментуючи заяви Молдови, що “шахедів” в їхньому повітряному просторі не було, заявив, що відповідна реакція від сусідньої країни прозвучала не вперше.

“Це було вже, і не раз. Я навіть не бачу особливої сенсаційності в цій новині, що через Молдову чи Придністров’я пролітають і крилаті ракети, і “шахеди”. І цього разу був зафіксований такий проліт радіолокаційними системами“, – наголосив Ігнат.

Речник ПС ЗСУ зауважив, що нічого дивного в такому інциденті немає, адже Росія проводить провокаційні дії на цьому напрямку не вперше. Та додав: “Не лише безпілотники ударного типу, а й розвідувальні БПЛА раніше часто навіть наближались до території Румунії”.

 

Читайте також:
Українська ППО вночі знищила дві ракети Х-59 і 11 з 13 “шахедів” у межах 5 областей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна