Житомир: СБУ викрила в’язня, який видурював гроші у родичів загиблих чи зниклих безвісти воїнів

СБУ викрила в’язня Житомирської виправної установи, який видурював гроші у родичів українських військових, які перебувають у полоні або зникли безвісти на фронті.

Про це йдеться в пресрелізі спецслужби у понеділок, 26 лютого.

За даними слідства, незаконну діяльність організував в’язень однієї із виправних установ Житомира.

“Зловмисник в інтернеті знаходив людей, які розшукували своїх близьких – бійців ЗСУ, що потрапили в полон або зникли під час боїв на передовій. Потім фігурант телефонував родинам українських захисників та за гроші обіцяв знайти і повернути їх додому. Під час таких розмов в’язень представлявся учасником «пошукової групи» і вихвалявся «потрібними» зв’язками”, – йдеться в повідомленні.

Вартість «послуг» шахрая становила від 5 до 55 тис. грн. Сума залежала від платоспроможності потерпілого.

Встановлено, що гроші перераховували на банківські картки його співкамерників і спільників «на волі». Серед них були його матір та цивільна дружина.

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання зловмисником більше 50 тис. грн з близьких українського воїна, який вважається зниклим безвісти.

Під час обшуків у камері в’язня-шахрая та за місцем проживання його спільників виявлено декілька мобільних телефонів, банківські картки та інші речові докази злочинної діяльності.

Наразі організатору схеми повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).
Триває розслідування для притягнення до відповідальності інших співучасників злочину.

Читайте також:
Ділки зі зв’язками серед бойовиків видурювали гроші у родичів полонених воїнів ЗСУ та обіцяли обмін. Їм “світить” 12 років

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна