Макрон збирає два десятки лідерів ЄС, щоб підштовхнути підтримку України та відправити сигнал Путіну

26 лютого в Парижі за ініціативи президента Франції Емманюеля Макрона зберуться близько двадцяти глав держав і урядів, переважно європейських, щоб підштовхнути підтримку України.

Очікується, що на зустрічі, організованій у Єлисейському палаці, в режимі відеоконференції виступить президент Володимир Зеленський. Про це пише Le Figaro, яке цитує “Європейська правда”.

На зустрічі буде присутня переважна більшість європейських лідерів, зокрема, канцлер Німеччини Олаф Шольц і президент Польщі Анджей Дуда, а також прем’єр-міністри близько 15 країн ЄС.

Також у зустрічі візьмуть участь представники США та Канади і глава британської дипломатії Девід Кемерон.

Переговори в Парижі пройдуть у той час, коли американська підтримка, важлива для Києва, все ще заблокована в Конгресі, і Емманюель Макрон закличе Європу до “колективного ривка” проти Росії, пише Le Figaro.

Під час зустрічі порушать питання збільшення кількості кібератак та інформаційних атак з боку Росії.

Як зазначили в Єлисейському палаці, метою переговорів є “мобілізація і вивчення всіх засобів ефективної підтримки України”.

“Йдеться про те, щоб… підтвердити, що ми не втомилися, і що ми сповнені рішучості перемогти російську агресію. Ми хочемо надіслати чіткий сигнал Путіну, що він не переможе в Україні”, – наголошує Париж.

Читайте також:
Франція передасть Україні новітні дрони-камікадзе власного виробництва
Україна і Франція підписали угоду про гарантії безпеки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна