Очільницю МЗС Німеччини в Миколаєві переслідував російський розвідувальний дрон, — Bild

Міністерку закордонних справ Німеччини Анналену Бербок, у Миколаєві, куди вона прибула 25 лютого з візитом, переслідував російський розвідувальний безпілотник.

Про це повідомила кореспондентка німецького видання Bild з місця події.

Як повідомляється, колона автомобілів з главою МЗС виїхала на узбережжя Чорного моря, щоб відвідати там опріснювальну станцію. Знаходиться вона за 50 км від лінії фронту.

“На самому початку війни збройні сили Російської Федерації знищили водопровідні споруди Миколаєва, через що місто зіткнулося з дефіцитом питної води”, — пояснюють причину відвідання станції у виданні.

Дорогою до вокзалу до колони автомобілів наблизився російський розвідувальний безпілотник.

“Його поява, зазвичай, супроводжується авіаатакою. Українські члени делегації спрацювали на своїх смартфонах і водії почали намагатися втекти від дрона. Але він полетів за колоною, переслідуючи їх”, — зазначає кореспондентка Bild.

У результаті їм вдалося відірватися, дрон відлетів. Але візит на станцію скасували з міркувань безпеки.

Читайте також:
До Києва прибув Борис Джонсон: у другу річницю повномасштабної війни назвав умову, за якої Україна переможе

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна