Це політичний вектор, ми захищатимемо наш бізнес, — Зеленський про протести польських фермерів

Перекриття руху на кордоні польськими фермерами є політичним питанням, яке потрібно негайно вирішити.

На цьому наголосив президент України Володимир Зеленський під час пресконференції в рамках форуму  “Україна. Рік 2024” 25 лютого.

“З квітня минулого року я говорю, що це політичне питання. Навіть українську суспільство і ЗМІ критикували мене за таку риторику. Я мав рацію. І сьогодні це підтверджує Єврокомісія. Будь-які вибори в Польщі, будь-яка команда, яка прийде, не змінить цього вектору. Це політичний вектор. Зрозуміло, що є внутрішня боротьба в Польщі”, — зазначив він.

Президент наголосив на важливості збереження союзу з Польщею, проте підкреслив. що захищатиме український бізнес.

“Я дуже не хотів би, щоб так робили — щоб робили цей кордон між нами, між нашими суспільствами. Я в це не вірю. Люди там розумні, так розберуться. Використовувати Україну як тиск на європейські інституції це просто несправедливо. Я вважаю, що прем’єри знайдуть відповідні кроки. Я говорю відкрито, що для нас дуже важливо зберегти союз з Польщею. А якщо кроки не знайдуться, ми захищатимемо наш бізнес”, — сказав він.

Читайте також:
На польській залізничній станції розсипали ще 160 тонн українського зерна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.