У другу річницю повномасштабної війни латвієць розпочав марафон на підтримку України: пробіжить 100 км без їжі та майже без одягу

Латвієць Клістерс Мінс збирається пробігти 100 кілометрів без їжі та практично без одягу — марафон розпочав у другу річницю повномасштабного вторгнення Росії, щоб заохотити європейців донатити на дрони для України.

Про це пише латвійське видання tv3.lv.

За словами Мінса, ідея марафону виникла у нього приблизно пів року тому. Спочатку він планував пробігти дистанцію як “тренування для себе”, але потім вирішив подолати ультрамарафон, аби підтримати Україну. Під час забігу агітуватиме всіх охочих донатити на дрони для України. Бігтиме без одягу на знак солідарності з українськими військовими, які змушені перебувати в непростих умовах на фронті взимку.

“Я підтримую Україну. Багато друзів та знайомих постачають Україні допомогу. Сама Україна теж має багато друзів. Ця тема досить близька моєму серцю, тому я подумав, чим я можу допомогти. Так і з’явилася ідея… Солідарність з українцями на фронті, яких неможливо зігріти, які долають труднощі взимку на морозі”, — зазначив Мінс.

Чоловік хоче пробігти 100 кілометрів від населеного пункту Рагаціємс до села Колка, після чого планує заплив у Балтійському морі. Щоб подолати таку дистанцію, посилено тренувався. Каже, що складно передбачити, скільки часу займе марафон, адже все залежить від погоди.

“Погода має бути дощовою та вітряною. Плюс до всього, в планах не їсти, тому наразі приймаю різні види вітамінів. Відмова від їжі, тривалість відстані, холод і частота серцевих скорочень є найскладнішими факторами”, – каже Мінс.

Забіг стартував сьогодні о 17:00. У латвійця буде супровід, серед якого й медики. За необхідності він зупинятиметься. Усі охочі зможуть слідкувати за забігом у прямому ефірі у Facebook та пожертвувати кошти у фонд “Підприємці за мир”.

Читайте також:
“Два роки, які перетворили десятирічну війну у наймасштабнішу в Європі з часів Другої світової “, — у річницю повномасштабного вторгнення Сирський і Умєров звернулися до українців

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна