Під Бахмутом загинув литовський доброволець Тадас Тумас

Під Бахмутом на Донеччині загинув доброволець із Литви Тадас Тумас, який воював проти російських загарбників.

Про це повідомляє литовський мовник LRT.

«Ця інформація (про загибель литовського добровольця, який воював в Україні, – ред.) надійшла до посольства Литви у Києві і до нас, відповідно. За первісною інформацією, його було вбито під Бахмутом, інші обставини не наводяться», – сказав міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас, його цитує “Укрінформ”.

За наявною інформацією, литовець та українець перевозили міни на передову під Бахмутом, коли в їхню машину влучив російський безпілотник.

Родичі та посольство вже поінформовані.

Також цю інформацію підтвердив новинному порталу 15min.lt Сігітас Маляускас, колега загиблого, керівник інструкторської місії в Україні «Зміїний острів».

За даними 15min.lt, це перший литовець, який загинув у бойових діях в Україні. Раніше повідомлялося про кількох поранених у боях литовських добровольців. Також повідомлялося і про одного загиблого литовця, але пізніше уточнили, що це сталося не внаслідок бойових дій.

Читайте також:
У боях за Авдіївку загинув доброволець з Чехії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна