Росіяни поширюють фейки про “чорну трансплантологію в ЗСУ”, – ЦПД

Ворожі телеграм-канали поширюють інформацію про те, що на Куп’янському напрямку російські військові буцімто знайшли докази “торгівлі органами українських військових”.

Про це в п’ятницю, 23 лютого, повідомив Центр протидії дезінформації.

За словами пропагандистів, “постійні пункти вилучення органів та відділення частин тіла” розташовані в місті Ізюм та селищі Борова Харківської області.

Насправді інформація, яку поширюють загарбники, не відповідає дійсності. Такі фейки є частиною ворожої кампанії “Чорна трансплантологія”, мета якої дискредитувати військово-політичне керівництво України та створити негативний імідж держави в очах міжнародної спільноти, зазначають у ЦПД.

“Інформаційна кампанія про чорну трансплантологію поширюється ворогом ще з 2014 року. Для цього російські брехуни створюють фейкові сюжети, документи, статті й новини. Раніше ворог вже поширював фейковий сюжет про чорну трансплантологію у тимчасово окупованому Сєверодонецьку, коли той був під контролем ЗСУ”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також:
РФ запустила дезінформаційну кампанію з дискредитації Сирського, – ЦПД

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна