Московський піп хотів у катафалку перевезти ухилянта в Молдову

Прикордонники викрили нову схему спроби незаконного перетину кордону з Молдовою: священник так званої “УПЦ МП” намагався переправити за кордон чоловіка, використовуючи неповнолітнього і катафалк.

Про це у п’ятницю, 23 лютого, повідомила Держприкордонслужба України.

Відомо, що прикордонники Білгород-Дністровського загону на транзитній ділянці автодороги “Одеса-Рені” зупинили катафалк під керуванням 45-річного священнослужителя УПЦ. Клірик підвозив жителя Луганщини призовного віку.

Перевізник мав намір висадити пасажира, щоб той нелегально потрапив у Молдову. А щоб кількість осіб у транспортному засобі співпадала на виїзді з транзитної дороги, водій заховав у катафалку – під відрами, шинами та ковдрою 10-річного хлопчика – сина односельця.

“Однак наміри церковнослужителя були прикордонниками викриті. Стосовно нього направлено повідомлення до поліції про виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 332 ККУ “Незаконне переправлення осіб через державний кордон України”, – йдеться в повідомленні.

Дитину правоохоронці повернули батькам.  На пасажира складено протокол про адміністративне правопорушення за ст.204-1 КУпАП “Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України”. Справу скеровано до суду”.

Нагадаємо: Прикордонники неодноразово фіксували спроби потенційних “ухилянтів” виїхати за кордон з використанням особливостей транзитної ділянки автодороги “Одеса – Рені” (сама автомобільна дорога є українською, тоді як навколишня територія є молдовською –ред.), на яку вони потрапляють за пособницької допомоги.

Читайте також:
Прикордонники виловили з Тиси ухилянта. Ще двоє — намагалися втекти до Румунії на таксі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна