Нова Зеландія надає Україні $16 млн допомоги

Нова Зеландія повідомила про виділення нової допомоги Україні на $25,9 млн новозеландських доларів ($15,9 млн).

Про це йдеться в заяві глави МЗС Вінстона Пітерса та Міноборони Джудіт Коллінз, передає “Інтерфакс-Україна”.

Зазначається, що ця підтримка збільшить загальну суму допомоги, обіцяної Новою Зеландією за останні два роки, більш ніж до $100 млн новозеландських доларів.

Близько $4 млн із цих коштів буде вкладено в Міжнародний фонд для України, керований Сполученим Королівством, для закупівлі зброї та боєприпасів для Києва. Ще $4,3 млн підуть на гуманітарну допомогу, а $1,8 млн – спрямують у фонд Світового банку для відновлення України.

Крім того, повідомили міністри, Нова Зеландія продовжить присутність своїх військовослужбовців у Європі та Великій Британії до червня 2025 року.

“До 97 військовослужбовців NZDF (ЗС Нової Зеландії, – ред.) продовжать навчати українських солдатів і надавати розвідувальну, зв’язкову та матеріально-технічну підтримку”, – зазначила Коллінз.

Також у заяві повідомляється, що наразі опрацьовуються нові обмежувальні заходи щодо Росії, спрямовані на протидію ухиленню від санкцій.

Читайте також:
Зеленський зіздвонився з прем’єром Нової Зеландії: обговорили співпрацю країн у оборонній та гуманітарних сферах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна