Данія надає Україні новий пакет військової допомоги на €228 млн

Міністерство оборони Данії оголосило про новий пакет військової допомоги Україні на 1,7 мільярда данських крон (близько 228 мільйонів євро). Він передбачає боєприпаси для артилерії і ППО, безпілотники та допомогу в розмінуванні.

Про це йдеться в заяві на сайті данського оборонного відомства.

Так, у межах нової допомоги Данія у співпраці з Чехією профінансує придбання 15 тисяч 155-мм артилерійських боєприпасів. Їх доставлять в Україну протягом кількох місяців.

Також Данія передасть боєприпаси для систем протиповітряної оборони, техніку для розмінування та безпілотники. А ще пакет включатиме радари, комунікаційні прилади та обладнання для дронів від данських компаній.

«Я щасливий, що так багато данських компаній підтримують оборонну боротьбу України. Я регулярно розмовляю з представниками оборонної промисловості Данії про те, як ми можемо краще використати знання та потенціал ділового світу щодо військових пожертвувань Україні. Обладнання данського виробництва має великий попит в Україні», — відзначив міністр оборони Трольс Лунд Пульсен, його цитує “Громадське”.

Це вже 15-й пакет військової допомоги Україні від Данії.

Читайте також:
Данія передасть Україні винищувачі F-16 на пів року пізніше, ніж планувалося, — ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна