Єврокомісія виділить €75 млн на гуманітарні проєкти в Україні

20 лютого Європейська комісія оголосила про виділення пакета фінансування обсягом 83 млн євро на різні гуманітарні проєкти в Україні та Молдові для підтримки українців в умовах російської агресії.

Про це повідомила пресслужба комісії.

“Цілеспрямовані атаки Росії на ключові енергетичні та цивільні інфраструктури України, такі як лікарні, школи та електромережі, серйозно перешкоджають доступу людей до основних послуг. З кожним новим обстрілом все більше українців залишаються без даху над головою та потребують допомоги та притулку в умовах морозу. За оцінками, 14,6 мільйонів людей в Україні потребують гуманітарної допомоги, це нове фінансування надходить у вирішальний час”, – наголосили у відомстві.

Як зазначається, 75 мільйонів євро з пакета передбачені на гуманітарні проєкти із забезпечення даху над головою, питної води, підтримку закладів освіти та охорони здоров’я.

“Гуманітарна стратегія ЄС зосереджена передусім на захисті людей, які відчувають наслідки війни, особливо у прифронтових районах”, – зазначили у комюніке.

Ще 8 мільйонів євро виділяють на гуманітарні проєкти на території Молдови.

Разом з останнім пакетом загальні обсяги фінансування, виділені Єврокомісією на гуманітарні програми з початку повномасштабної війни, сягають 926 мільйонів євро, з яких 860 – на проєкти в Україні і 66 – на підтримку українських біженців у Молдові.

Читайте також:
Молдова заявила про готовність надати Україні нову партію гумдопомоги

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна