Україна отримає від Канади 800 дронів SkyRanger R70

Канада передасть Україні понад 800 багатоцільових безпілотних літальних апаратів SkyRanger R70.

Про це повідомив канадський міністр національної оборони Білл Блер, передає пресслужба уряду країни.

“Ці безпілотники, вартістю понад 95 мільйонів доларів, допоможуть Україні, яка мужньо бореться за свою безпеку в умовах незаконного і невиправданого повномасштабного вторгнення Росії”, – ідеться у повідомленні.

Понад 800 безпілотників, поставлених компанією Teledyne FLIR з Ватерлоо, Онтаріо, мають автоматизовані та автономні навігаційні системи, що дозволяє їм нести різні системи камер та корисне навантаження для виявлення та ідентифікації цілей. Ці можливості допоможуть українським операторам розпізнавати людей, транспортні засоби та будь-які джерела тепла на великій відстані, особливо в умовах темряви та поганої погоди.

Безпілотник SkyRanger R70 є одним із найкращих у своєму роді у світі та може працювати з різними корисними навантаженнями до 3,5 кілограмів, включаючи боєприпаси. Зокрема, ці дрони – критично важливі для спостереження і збору розвідувальної інформації, вони також можуть використовуватися для транспортування і доставки вантажів.

Канада працює з Україною над планом підготовки і графіком поставок, які, як очікується, розпочнуться цієї весни.

“З наближенням другої річниці незаконного вторгнення Росії Канада твердо стоїть разом з Україною на захисті свободи і демократії. Сьогоднішнє оголошення гарантує, що Україна отримає безпілотники, необхідні для виявлення та ідентифікації цілей, які є критично важливими для триваючої боротьби України. Канада буде підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно”, – наголосив міністр Блер.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Канада виділила понад 9,7 млрд доларів підтримки для України, з яких 2,4 млрд – військова допомога.

Читайте також:
Канада надає Україні ще близько $46 мільйонів на обслуговування F-16

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна