У Латвії до других роковин вторгнення РФ в Україну оголосять хвилину мовчання

Президент Латвії Едгар Рінкевичс, прем’єр-міністр Еріка Сіліня, спікерка Сейму Дайга Мієріня, глава МЗС Кріш’яніс Каріньш закликали мешканців висловити солідарність із народом України та приєднатися до акції хвилини мовчання в суботу, 24 лютого, о 9-й годині ранку.

Про це повідомили агентству LETA в Державній канцелярії, пише Delfi 19 лютого.

Росія розуміє, що не зможе зломити Україну в чесному бою, тому використовує різноманітні методи тиску – нападає на мирних мешканців, бомбардує міста, викрадає українських дітей, чинить тиск на міжнародних партнерів України, сподіваючись на те, що їхня втома від війни, що триває, ідеться в заяві Держканцелярії.

Цим латвійський уряд хоче інформувати російську владу, що латвійська держава і народ невпинно підтримують Україну. І Латвія продовжуватиме надавати будь-яку допомогу до моменту повної перемоги України.

“Росії доведеться повернути українських дітей. РФ її лідерам доведеться нести відповідальність за агресію і воєнні злочини”, – наголосили перші особи Латвії.

Також у заяві висловлюється повага українцям, які “безстрашно протистоять агресору”. І жаль, що українці “продовжують гинути” в боротьбі за захист своєї країни і майбутнього своїх дітей.

“Українці захищають мир і безпеку в усій Європі, включно з Латвією”, – підкреслили латвійські політики.

До другої річниці вторгнення Росії в Україну в Ризі відбудуться різні заходи на підтримку України. Центральним із них є мітинг “Разом – до Перемоги”, який стартує в суботу біля пам’ятника Свободи о 12.30.

Також 24 лютого в Ризькій думі пройде екуменічна служба клопотання про мир в Україні, повідомив Вона розпочнеться о 15:00.

У четвер, 22 лютого, спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук звернеться з промовою до Сейму з нагоди другої річниці повномасштабного військового вторгнення Росії. Позачергове засідання розпочнеться о 9:00 зі звернення президента Едгара Рінкевичса. Також виступлять спікер Сейму Дайга Мієріня і прем’єр-міністр Евіка Сіліня.

Читайте також:
ЄС готує новий пакет санкцій проти РФ до другої річниці вторгнення: що туди увійде

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.