Болгарія затримує передачу ЗСУ 100 бронетранспортерів: у чому причина

Болгарія затримує постачання 100 бронетранспортерів Збройним силам України, оскільки міністерство оборони попросило НАТО оплатити транспортні витрати.

Про це пише Euractiv з посиланням на депутатів від правлячої більшості в Софії.

Рішення про відправлення БТР було ухвалено більш ніж три місяці тому в парламенті, а МВС Болгарії та Міноборони України підписали угоду про їх поставку.

“Болгарія може багато допомогти Україні, але це затримується через те, що адміністрація міністерства оборони не працює оптимально”, — заявив у понеділок депутат Івайло Мірчев від правлячої коаліції “Ми продовжуємо зміни – Демократична Болгарія”.

Міністр оборони Болгарії Тодор Тагарєв заявив, що затримка відбулася тому, що Болгарія хоче, щоб союзники НАТО профінансувати транспортування.

“Це не елементарна транспортна операція, бо потрібно задіяти чимало потягів”, – сказав він. Та пояснив, що логістика складна і зусилля Болгарії “гідно оцінені українською стороною”.

Читайте також:
Сотня БТРів від Болгарії: першу партію нарешті відправляють в Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.