За ніч ППО знищила 12 російських “шахедів”, ракету та ще один літак Су-34

У ніч на 18 лютого російські окупаційні війська атакували Україну шістьма зенітними керованими ракетами С-300 (запущені з Донецької області), трьома крилатими ракетами Х-22 (Воронезька), керованою авіаційною ракетою Х-59 (Запорізька), а також 14 ударними безпілотниками типу Shahed (Приморсько-Ахтарськ, Курськ).

Про це в неділю, 18 лютого, повідомляють Повітряні сили ЗСУ,

До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України, засоби радіоелектронної боротьби.

У результаті бойової роботи збито 12 “шахедів” та одну керовану авіаційну ракету Х-59 у межах Чернігівської, Сумської, Полтавської, Кіровоградської, Дніпропетровської областей.

Як повідомили в Сумській ОВА, над Сумщиною збили три “шахеди”.

За повідомленням голови Полтавської ОВА Філіпа Проніна, ворожий БпЛА влучив по інфраструктурному об’єкту на території Полтавського району. Це спричинило пожежу, яку вже ліквідували. Обійшлося без жертв і постраждалих.

Як повідомив голова Кіровоградської ОВА Андрій Райоквич, у Кропивницькому районі після вибуху внаслідок чергової атаки росіян обійшлося без постраждалих і руйнувань цивільних об‘єктів.

За словами голови Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака, ПвК “Схід” збили безпілотник над Павлоградським районом Дніпропетровщини.

Близько 6:00 воїни повітряного командування “Схід” також “приземлили” черговий російський літак — винищувач-бомбардувальник Су-34 на Східному напрямку.

Читайте також:
Росіяни обстріляли мікроавтобус центру гуманітарної допомоги, підприємство та обʼєкти водозабезпечення на Херсонщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна